Coachen op Kwaliteit voor Schoolopleiders

Coachen op Kwaliteit voor Schoolopleiders

 

De nadruk in deze cursus ligt op de kwaliteiten van studenten en collega’s. Hoe kun je als schoolopleider deze kwaliteiten zoveel mogelijk het uitgangspunt laten zijn in begeleidingsgesprekken en bij het observeren en nabespreken van de lessen?

Op welke manier geef je de ander feedback, uitgaande van kwaliteiten, en welke vragen kun je stellen om het leren van de ander in een veilige setting te bevorderen? Hoe kan de ander zijn/haar kwaliteiten inzetten om te werken aan de verdere ontwikkeling en de idealen waar hij/zij naar toe wil werken? De nadruk ligt daarmee veel minder op belemmeringen en op wat niet goed gaat, maar veel meer op wat de ander al in huis heeft en waar hij/zij dus uit kan putten. Dat geeft zelfvertrouwen en bevordert de zelfreflectie en de zin om verder te blijven leren.

Stuur ons een bericht en/of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

Om bepaalde functionaliteiten zoals het onderzoeken van jouw gedrag op onze website aan te bieden gebruiken wij functionele en analytische cookies. Wil je meer informatie over onze Cookie-policy, klik dan op ‘Meer informatie’.


Meer informatie